+Trebakuntza

Sukaldean Sortzaile lehiaketa gastronomikoa itzuli da

Ausolanek eta BCC Culinary Clubek antolatutako ekimenaren helburua da Euskal Autonomia Erkidegoko eta Nafarroako 12 eta 17 urte bitarteko ikasleek proposamen osasungarri eta berritzaileak gauzatzea.

Ausolanek, bere Hezkuntza Proiektutik, eta BCC Culinary Clubek, hots, Basque Culinary Centerreko gastronomiazaleei zuzendutako arloak, gizartean kultura gastronomikoa bultzatzen eta sustatzen duenak, Sukaldean Sortzaile lehiaketaren VI. edizioa abiarazi dute: gazteak euren etxeko plater tradizionaletan oinarritutako bideo-errezetak egitera gonbidatzen dituen lehiaketa gastronomikoa, partaideak tokiko gastronomiara hurbiltzeko eta familian kalitatezko denbora igarotzea sustatzeko helburuarekin.

Ausolanen Hezkuntza Proiektuaren barneko ekimen horrek aurreko edizioan izandako arrakasta ikusita (200 haurrek parte hartu zuten eta 70 bideo-errezeta egin zituzten), aurten ere eskola-jangela hezkuntza integraleko gune izatea sustatu nahi da, “gastronomiak gure kulturan duen garrantzia gogoratuz eta gazteak beren aitona-amonen plater klasikoetan oinarritutako errezeta osasungarriak egitera gonbidatuz”, adierazi du Ausolanek.

Sukaldean Sortzaile proiektua ikasturteko lehen hiruhilekoan egingo da, eta Euskal Autonomia Erkidegoko eta Nafarroako ikastetxeetako 12 urtetik 17ra arteko ikasleei zuzenduta dago. Ekimen honen helburua da "ohitura osasungarriak sustatzea eta gure adinekoekin denbora gehiago igarotzea, ezagutzaren eta jardunbide egokien iturri naturala baitira", adierazi du Ausolanek EAEn duen Hezkuntza Proiektuko taldeak. Ekimenak, haurtzarotik hasita, bizimodu osasungarria izatea zeinen garrantzitsua den irakasten die ikasleei, pertsona afektiboak, errespetuzkoak eta solidarioak izateko hezten laguntzen die, bai eta gizarte eta kultura beharrei erantzuten ere.

BCC Culinary Clubek nabarmendu duenez, "Sukaldean Sortzaile proiektuak balioan jartzen du aitona-amonen ohitura gastronomikoen ezagutza bilobei transmititzea, eta erronka bihurtzen da proposamen gastronomiko eguneratu bat sortzeko beren sormen guztia aplikatu behar duten gazteentzat”.

 

Lehiaketaren epeak eta finalisten hautaketa

Lehiaketan parte hartzeko epea urriaren 4an hasi zen eta azaroaren 4ra arte egongo da zabalik, Sukaldean Sortzaile webgunearen bidez. “Ikastetxeek aukera izango dute beren taldeak sortzeko, eta aitona-amonen errezeta bat sortu eta berridazteko eta bideo bat grabatzeko, honako hauek azalduz: errezetaren jatorria, zergatik hautatu duten, zer urrats egin dituzten eta zer tresna erabili dituzten. Gainera, platera erabat bukatuta aurkeztu beharko dute", zehaztu du Ausolanek.

Izena emateko epea amaitzen denean, YouTuben publikoak “atsegin dut” gehien emandako bideoen lehen aukeraketa egingo da.

Bigarren fasea ikastetxeetan izango da, eta gehien gustatu zaien eskualdeko bideoa bozkatuko dute.

Informazio gehiago eta izen-ematea:

www.sukaldeansortzaile.com

Multimedia

GLOBAL SCIENCE NAFARROA

Ikasi Nafarroan egiten den zientzia, SINAI

Daisy Wang, Representing the World Digital Economy Forum in Europe

Smart & Green Ikastaroa Fundazioa EHUko udako ikastaroak

Iraunkortasun aplikatuaren haustura, hezkuntzaren, teknologiaren eta hiriaren bidez mundua aldatzeko. EMOZIOTIK ERALDAKETA DIGITALERA

Zeren zain zaude? Eman izena

https://www.uik.eus/es/curso/smart-green-disrupzion-jasangarria-apena-mundua zehar-hezkuntza-teknologia

Jorge Toledo. EBko enbaxadorea Txinan

Europako Eguna Txinan  

BISITA - TXARTELA

Blockchain Errioxaren jardunaldia

Montse Guardia Güel, Eduardo Aginako, Luis Garvía eta Javier Sánchez Marcos

Facebook edo erronka handiak

"Marten koloniak promes egin zenizkidaten; horren ordez, Facebook lortu nuen".
Berri gehiago

Geure cookieak eta hirugarrenenak erabiltzen ditugu nabigazio-esperientzia hobetzeko.
Nabigatzen jarraitzean, ulertzen dugu gure cookie-politika onartzen duzula.