Ausolanek eta BCC Culinary Clubek antolatutako ekimenaren helburua da Euskal Autonomia Erkidegoko eta Nafarroako 12 eta 17 urte bitarteko ikasleek proposamen osasungarri eta berritzaileak gauzatzea.
Ausolanek, bere Hezkuntza Proiektutik, eta BCC Culinary Clubek, hots, Basque Culinary Centerreko gastronomiazaleei zuzendutako arloak, gizartean kultura gastronomikoa bultzatzen eta sustatzen duenak, Sukaldean Sortzaile lehiaketaren VI. edizioa abiarazi dute: gazteak euren etxeko plater tradizionaletan oinarritutako bideo-errezetak egitera gonbidatzen dituen lehiaketa gastronomikoa, partaideak tokiko gastronomiara hurbiltzeko eta familian kalitatezko denbora igarotzea sustatzeko helburuarekin.
Ausolanen Hezkuntza Proiektuaren barneko ekimen horrek aurreko edizioan izandako arrakasta ikusita (200 haurrek parte hartu zuten eta 70 bideo-errezeta egin zituzten), aurten ere eskola-jangela hezkuntza integraleko gune izatea sustatu nahi da, “gastronomiak gure kulturan duen garrantzia gogoratuz eta gazteak beren aitona-amonen plater klasikoetan oinarritutako errezeta osasungarriak egitera gonbidatuz”, adierazi du Ausolanek.
Sukaldean Sortzaile proiektua ikasturteko lehen hiruhilekoan egingo da, eta Euskal Autonomia Erkidegoko eta Nafarroako ikastetxeetako 12 urtetik 17ra arteko ikasleei zuzenduta dago. Ekimen honen helburua da "ohitura osasungarriak sustatzea eta gure adinekoekin denbora gehiago igarotzea, ezagutzaren eta jardunbide egokien iturri naturala baitira", adierazi du Ausolanek EAEn duen Hezkuntza Proiektuko taldeak. Ekimenak, haurtzarotik hasita, bizimodu osasungarria izatea zeinen garrantzitsua den irakasten die ikasleei, pertsona afektiboak, errespetuzkoak eta solidarioak izateko hezten laguntzen die, bai eta gizarte eta kultura beharrei erantzuten ere.
BCC Culinary Clubek nabarmendu duenez, "Sukaldean Sortzaile proiektuak balioan jartzen du aitona-amonen ohitura gastronomikoen ezagutza bilobei transmititzea, eta erronka bihurtzen da proposamen gastronomiko eguneratu bat sortzeko beren sormen guztia aplikatu behar duten gazteentzat”.
Lehiaketaren epeak eta finalisten hautaketa
Lehiaketan parte hartzeko epea urriaren 4an hasi zen eta azaroaren 4ra arte egongo da zabalik, Sukaldean Sortzaile webgunearen bidez. “Ikastetxeek aukera izango dute beren taldeak sortzeko, eta aitona-amonen errezeta bat sortu eta berridazteko eta bideo bat grabatzeko, honako hauek azalduz: errezetaren jatorria, zergatik hautatu duten, zer urrats egin dituzten eta zer tresna erabili dituzten. Gainera, platera erabat bukatuta aurkeztu beharko dute", zehaztu du Ausolanek.
Izena emateko epea amaitzen denean, YouTuben publikoak “atsegin dut” gehien emandako bideoen lehen aukeraketa egingo da.
Bigarren fasea ikastetxeetan izango da, eta gehien gustatu zaien eskualdeko bideoa bozkatuko dute.
Informazio gehiago eta izen-ematea:
www.sukaldeansortzaile.com