Basque Culinary Centerrek antolatutako Future Gastronomy Startup Forum, zazpigarren edizioarekin itzuliko da HIP – Horeca Professional Expo 2025era, berrikuntzaren eta Horeca joera berrien ekitaldirik handiena, IFEMA Madrilen 2025eko martxoaren 10etik 12ra bitartean ospatuko dena.
Lehiaketa formatua izango den ekitaldia startup disruptiboenen topagunea izango da, komunitate bat sortuz, non balio-proposamen aurreratuenak publiko global eta espezializatu bati aurkeztuko zaizkion. Sektoreko enpresaburuek, inbertitzaileek eta balizko bazkide estrategikoek aukera izango dute industria irauli nahi duten ideia eraldatzaileak ezagutzeko.
Hala, foroa talentu ekintzailea ostalaritzarekin lotzeko espazio paregabe gisa finkatuko da, elkarlana bultzatuz eta berrikuntza maila guztietara eramateko.
Future Gastronomy Startup Forum-en parte izango diren proiektuek helburu komun bat dute: Horeca kanalaren balio-katearen edozein loturatan eragin positiboa sortzea teknologia berritzaileen bitartez. Ildo horretan, start-upek elikagaien eta jatetxeen sektorean aplikatutako adimen artifizialaren (AI) erabilerari, sukaldaritza eta sentsorial zientziari, makineria berritzaileari, errealitate birtual eta areagotua, elikadura eta osasunari eta Gauzen Internetari (IoT) erabiltzeari buruzko ekimenak aurkeztu ahal izango dituzte. Enpresa espezializatuek elikagai, osagai eta prozesu berrietan sustatu dituzten garapenak, jasangarritasun eta ekonomia zirkularreko irtenbideak eta elikagaien xahuketa murrizteko estrategiak aurkezteko aukera ere izango dute.
Horri gehituko zaizkio bezeroaren esperientzia eraldatzea, logistika eta banaketa hobetzea eta establezimenduetako eragiketak bilatzen dituzten proposamenak. Hori guztia, ostalaritzaren etorkizuna modu jasangarri, berritzaile eta pertsonetan zentratutako berraztertzeko helburuarekin.
Beren ekimena, irtenbidea edo produktua aurkezteko interesa duten startupek izena emateko inprimakia betez izena eman dezakete 2025eko otsailaren 14a baino lehen. Hautatutako proiektuek Future Gastronomy Startup Forum-en parte hartuko dute martxoaren 11n, HIP 2025-en esparruan.