Culinary Action!, Basque Culinary Centerreko (BCC) ekimen-arloa, Europako Batzordeak Enpresa Sustatzeko Europako Sarietako bat jaso du (European Enterprise Promotion Awards) 2021, espiritu ekintzailea sustatzeko kategorian, sari hauek irabazi dituzten sei modalitateetako bat. Sariak ez du inolako diru-hornidurarik, baina lehen mailako nazioarteko aintzatespena da, BCCren arabera, aurten hamargarren urteurrena betetzen duen unibertsitate gastronomikoa.
Culinary Action! "Gastronomiarako negozio-eredu berriak sortzen laguntzen duen proiektua" delako aukeratu zuten ekintzailetza kategorian, eta, aldi berean, "prestakuntza ematen du eta sektorea profesionalizatzen laguntzen du". Culinary Action! 2014. urtean sortu zen. Nazio mailako gastronomia-ekimena bizkortzeko programa izatetik, nazioarteko hainbat ekosistematan (Madril, Frantzia eta Tel Aviv, besteak beste) ekintza etengabeak egiten dituen Europako eragile izatera igaro da.
Asier Alea Basque Culinary Centerreko Garapen Globaleko zuzendariak esan du sari hau jaso duela: “up eta ekintzaile gastronomikoekin eta ekimen honen bilakaerarekin egindako lana eta Culinary Action!-en nazioarteko proiekzioaren bultzada handia da”.
Epaimahaiak nabarmendu duenez, Basque Culinary Center “ekonomia zirkularreko irtenbideak bilatzen laguntzen ari da, batetik, elikagaien iraunkortasunari buruzko erronkei aurre egiteko, eta, bestetik, ingurune bat sortzen, adituek, hornitzaileek, ekoizleek, sukaldariek eta kontsumitzaileek sor ditzaten, tokiko gastronomia suspertzeko eta herritarrak iraunkortasunaren gainean hezteko”.
Amaierara iristeko, proiektuak 28 herrialdetako 200 erakunderekin baino gehiagorekin lehiatu behar izan zuen, eta horietako 18 iritsi ziren azkenean (hiru kategoria bakoitzeko), Europako enpresa txiki eta ertainen aldeko ekimen- eta ekimen-eredu gisa.