startupWorld

Basque Culinary Center arkitekto ospetsuen bila dabil bere berrikuntza-eraikinerako

Basque Culinary Center (BCC) izen handiko arkitektoak bilatzen ari da, etorkizuneko proiektu nagusietako bat izango den eraikina altxatzeko ardura izan dezaten: Gastronomy Open Ecosystem, COe. Zentro hori berrikuntza eta ekimen gastronomikorako gune bat izango da, Euskadi berrikuntzaren esparruan mundu osoan erreferentzia den ekosistemetako bat izan dadin.

Sukaldaritzako ekimen- eta berrikuntza-zentroa BCCren egoitza bereizi berri batean kokatuko da, baita Donostian ere. Horretarako, Gross auzoan 5.500 m2 inguruko partzela bat aukeratu da, eta horren gainean eraikin bat egin nahi da, hirirako erreferentzia arkitektonikoa izango dena.

Basque Culinary Center zentroaren egoitza Vaumm arkitektura-estudioak asmatu zuen plateren pila berritzaile gisa aurkezten bada (Mondragon Taldeko unibertsitate gastronomikoaren eraikina eraikitzeko lehiaketa irabazi zuen), BCCk duela egun batzuk itxi zuen proiektu-lehiaketa berri baterako deialdia, arkitekturako profesionalak nazioartean aurkez daitezen.

Hain zuzen ere, proiektuen lehiaketaren plegu bat da, "GOe eraikina egiteko proiektuak idazteko eta obrak zuzentzeko" epaimahaiaren parte-hartzearekin. 1,6 milioi euroko aurrekontua du.

Lehiaketaren oinarriek 36.000 euroko lehen saria edo kontraprestazioa jasotzen dute proposamen irabazlearentzat, eta lau akzesit edo kontraprestazio gainerako lau proposamenentzat), 24.200 eurokoa.

Gastronomy Open Ecosystem delakoa izango da Basque Culinary Center-en etapa berriaren proiektu nagusietako bat, Joxe Mari Aizega zuzendari nagusiak iragarri bezala, unibertsitate gastronomikoaren hamargarren urteurrena dela eta.

Gobernuaren laguntza

Hain zuzen ere, atzo Eusko Jaurlaritzak 500.000 euroko zuzkidura onartu zuen Gobernu Kontseiluan Gobernu Batzordea abian jartzeko.

Berrikuntzan eta ekintzailetzan oinarritutako gune berriak nazioarteko ikuspegia izango du, talentua erakartzea eta modu aurreratuan prestatzea, aurrez aurreko jarduera eta jarduera digitala bateratuz, komunitate birtual baten bidez. Komunitate birtual horrek ikasleen, ekintzaileen, ikertzaileen eta enpresen trakziorako, topaketarako, baterako sorkuntzarako eta trebakuntzarako itsasargia izango da.

Ekimen hori 'The Food Global Ecosystem' proiektu publiko-pribatuan sartzen da. Proiektu horren bidez, Euskadi erakarri ahal izango da enpresak, berrikuntza-proiektuak, talentu ekintzailea eta startup-ak, bai eta nekazaritzako elikagaien esparru gero eta handiagoan proiektuak mailakatu ere (agritech, foodtech eta gastronomytech).

Ekosistema horrek 60 enpresa baino gehiago ditu, eta Euskadiko elikatze-katearen ikerketari, berrikuntzari eta digitalizazioari laguntzeko aktibo- eta zerbitzu-sare bat, hala nola Hazi, ekimenaren eragile biltzaile eta katalizatzaile nagusia; Neiker, nekazaritza-arloko proiektuen ikerketa-zentro ikertzailea; Azti, elikadura-teknologiaren ikerketa- eta sorkuntza-proiektu handien eragilea; eta Basque Culinary Center, elikadura-arloko talentua erakartzeko eragile nagusia; ekintzaileak.)

Gainera, Euskadiko Zientzia, Teknologia eta Berrikuntzarako Euskal Sarearen laguntza du, proiektu estrategiko eta eraldatzaileak bultzatzeko.

Multimedia

GLOBAL SCIENCE NAFARROA

Ikasi Nafarroan egiten den zientzia, SINAI

Daisy Wang, Representing the World Digital Economy Forum in Europe

Smart & Green Ikastaroa Fundazioa EHUko udako ikastaroak

Iraunkortasun aplikatuaren haustura, hezkuntzaren, teknologiaren eta hiriaren bidez mundua aldatzeko. EMOZIOTIK ERALDAKETA DIGITALERA

Zeren zain zaude? Eman izena

https://www.uik.eus/es/curso/smart-green-disrupzion-jasangarria-apena-mundua zehar-hezkuntza-teknologia

Jorge Toledo. EBko enbaxadorea Txinan

Europako Eguna Txinan  

BISITA - TXARTELA

Blockchain Errioxaren jardunaldia

Montse Guardia Güel, Eduardo Aginako, Luis Garvía eta Javier Sánchez Marcos

Facebook edo erronka handiak

"Marten koloniak promes egin zenizkidaten; horren ordez, Facebook lortu nuen".
Berri gehiago

Geure cookieak eta hirugarrenenak erabiltzen ditugu nabigazio-esperientzia hobetzeko.
Nabigatzen jarraitzean, ulertzen dugu gure cookie-politika onartzen duzula.